Topkapı Sarayı Giriş Ücreti 2024

tarafından
13
Topkapı Sarayı Giriş Ücreti 2024

Topkapı Sarayı Giriş Ücreti 2024, blog bölümümüzde Topkapı Sarayı Giriş Ücreti 2024 ile ilgili bilgi topladık.

Topkapı Sarayı Giriş Ücreti 2024

  • Topkapı Sarayı Giriş Ücreti Güncel
    • Topkapı Sarayı Giriş Ücreti 2024

Çok eski bir tarihe sahip olan Topkapı Sarayı, uzun yıllar boyunca Osmanlı padişahlarının yaşadığı bir saraydır. Peki topkapı sarayı giriş ücreti 2024 öğrenci, öğretmen ve daha birden çok kişi için ne kadardır? Kimler Topkapı Sarayı’na ücretsiz olarak girebilir, ziyaret edebilir? Buna benzer soruların yanıtları ve çok daha kapsamlı bir şekilde bilgiler siz değerli okurlarımız için makalemizde derlendi. Konumuzu okumaya devam ederek bu gibi soruların yanıtlarını ve geniş bir şekilde bilgileri rahatlıkla öğrenebileceksiniz.

topkapı sarayı giriş ücreti 2024

Topkapı Sarayı Giriş Ücreti Güncel

Bazı vatandaşlarımız saraya ücretsiz giriş için kriterleri karşılıyor olabilirler, işte o kriterler şöyledir;

  • Gazi olanlar ve gazilerimizin yakınları.
  • On sekiz yaşının altında olan bireyler.
  • Altmışbeş yaş üstü bireyler.
  • TSK’da görevli olan erbaşaşlarımız ve erlerimiz.
  • Kokartlı tur rehberi olanlar, seyahat acentesi olanlar ücretsiz olarak giriş yapabilmektedir.

Topkapı Sarayı Giriş Ücreti 2024

Topkapı Sarayı için giriş ücreti 2024 senesinde 100 TL kadardır. Ama bu ücrete sarayın içinde bulunan Harem bölgesi dahil değildir, bu kısımları da ziyaret etmek bireyler için fazladan 42 TL daha ödeme talep edilmektedir. Müzekart tercih ederek çok daha avantajlı biçimde ziyaret edebilirsiniz.

Topkapı sarayı giriş ücreti‘ne ekstra olarak verebileceğimiz bazı önemli bilgileri ve detayları da siz değerli okurlarımıza vermek istiyoruz. Topkapı Sarayı belli başlı özel günlerde kapalıdır ve giriş yapılamamaktadır. Bu günlere misal olarak; 23 Nisan, 1 Ocak gibi günler başlıca gösterilebilir. Ayrıca daha da önemlisi salı günleri ise Topkapı Sarayı komple kapalı olmaktadır.

Müze, Salı günleri ziyarete kapalı tutulmaktadır. Kış sezonunda bilet gişeleri 16:45 saatinde kapanıyor. Yaz sezonunda ise bu gişeler 18:00 saatinde kapanmakta. Ayrıca Saray yaz seoznu, kış sezonu fark etmeksizin çalışma saatleri 09:00’da başlamaktadır. Buna benzer bilgilere ve vakitlere de dikkat ederek Topkapı Sarayı’nı ziyaret edebilirsiniz. Yanlış bir vakitte gitmeniz durumunda zaman kaybı yaşayabileceğinizden dolayı yazımıza bu gibi önemli bilgileri de eklemek, siz değerli okurlarımıza sunmak istedik.