Pilates Hareketleri 5 Çok Kolay Hareket Videolu Anlatım

Pilates Hareketleri 5 Çok Kolay Hareket Videolu Anlatım, sağlık bölümümüzde Pilates Hareketleri 5 Çok Kolay Hareket Videolu Anlatım ile alakalı bilgi aktaracağız.. Pilates Hareketleri 5 Çok Kolay Hareket Videolu Anlatım ile merak ettiğiniz tüm yanıtlar makalemizde
Pilates Hareketleri 5 Çok Kolay Hareket Videolu Anlatım
Pilates hareketleri sağlıklı bir vücuda sahip olmanıza yarayacak bir dizi egzersiz metodunu içerir. Sağlıklı ve dinç olabilmenin en önemli koşulu da formda ve kuvvetli vücut bölgeleridir. Vücudun her yeri farklı kas çeşitleri ile donatılmıştır. Bu kasların düzenli olarak çalışması kan dolaşımına ve bundan dolayı metabolizmanın etkinliğine iyi gelir. Haftalık egzersizler ile formda ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak pilates hareketleri aracılığıyla kolay bir şekilde.
Pilates hareketleri herhangi bir egzersiz teçhizatı kullanmadan da yapılabileceği gibi aletli pilates metotları da mevcuttur. Her ikisi için de konuşmak gerekirse vücudunuzdaki kasları çalıştırmak bi hayli basittir. Çünkü pilates hareketleri daha çok vücut odaklıdır ve vücudunuzun alacağı bazı şekiller egzersiz sürecini rahatlıkla başlatmanızı sağlar. Sırtınızı kuvvetli omurlarla güçlendirmek, karın kaslarınızı çalıştırıp şekillendirmek ve tüm bunların yanında metabolizma hızınızı da artırarak huzurlu bir hayat sürmek istiyorsanız pilates hareketleri tam size göre.
Köprü metodunda sırt üstü konum alınır. Bacaklar yukarı doğru bükülür. Ayaklar yere basar hâldedir ve yönü karşı tarafa bakmalıdır. Kollar kapalı ve yere yatay biçimde konulmuş hâlde olmalıdır. Bu konumdayken poponuzu yukarı doğru kaldırarak belinizi hafif bir kıvrımla bükün. Vücudunuz, omuzlar ve kalça düz bir şekle bürünene kadar da yerden bel kaldırma hareketini sürdürin. Daha sonra kalça kaslarınızı sıkın ve yavaşça ilk konumunuza dönmek için poponuzu aşağı indirin. Bu hareketi on kez tekrarlayarak ilk seti tamamlamış olursunuz. Art arda iki setlik bir egzersizle bu hareketi sonlandırabilirsiniz.
Sırt üstü konumda durulur. Bacaklar kırılarak ayakların üzerine basılır. Bacaklar ters V şeklini aldıktan sonra vücut ideal konuma gelmiş olur. Eller başın arkasına sıkıştırılır. Ve mekik hareketine hazırlanıyormuş gibi bir hâl alınmış olur. Başınızın arkasına koyduğunuz ellerinizle ensenize tutunarak hafifçe karnınıza doğru kalkılır. Karın kasları hafifçe sıkılır. İlk konumunuza yeniden dönmek üzere bu hareket sonrası baş yavaşça aşağı indirilir. Bu hareketi de on kez tekrarlayarak ilk seti tamamlamış olursunuz. Art arda iki seti, setler içinde 10 dakikalık aralar vererek tamamlayabilirsiniz. Bu hareketle karın, sırt ve omurlarınız güçlenecektir.
Yine sırt üstü yatar pozisyon alınan bir hareket daha… Ellerinizi başınızın arkasında konumlandırın ve dirsekler iki yana açılmış olsun. Bacaklar dizden kırılarak havaya kaldırılır ve yere 90 derecelik bir açıyla bakmalıdır. Yatar konumda ayaklarınızın altında bisiklet pedalı varmış gibi çevirme hareketi yapılır. Bu arada ayak tabanları hafifçe öne doğru eğilerek bacak kaslarının sıkılması sağlanır. Ayaklarınız pedal çevirme hareketi yaparken iki yana açık dirseklerinizle de sağ ve sol yanınıza esnemeye çalışın. Kalçalarınız yere dokunur hâlde olmalıdır ve yerinden kalkmamalıdır. İlk konumunuza dönmek için bacaklar yavaşça indirilir. Bu, hareketin ilkidir. Hareketi hemen hemen 20 kez tekrarlayarak bir set bitirmiş olursunuz. Arka arkaya iki seti, aralarında belirli bir zaman mola verecek biçimde bitirin. Vücudunuzu bu hareketle bi hayli verimli bir biçimde çalıştırabilirsiniz.
Adından da anlaşılacağı üzere yüz üstü uzanılır ve bacaklar yere paralel olacak biçimde durur. Her iki bacak da birbirine yapışıktır ve ayaklar da bu sırada serbest bir hâldedir. Dirsekler iki yana açık olacak biçimde eller birbirine kenetlenir ve alın da ellerin üzerine kapanır. Böylelikle göğüs bölgesi ile birlikte koordineli bir biçimde baş yukarı doğru yavaşça kaldırılır. Sırtın üst bölgelerini çalıştırmak için uygun bir harekettir. Başlangıç durumunuza geri dönmek için yavaşça başınızı yere indirin. Bu hareketi 10 kez tekrarlayın. Her set 10 tekrardan oluşacak biçimde iki set tamamlayın.
Av köpeği metodunda pozisyon almak için ilk kez dizlerinizin üzerine çökün ve öne doğru ellerinizin üzerine basın. Adeta bir köpeğin dört ayağı üzerindeki duruşu gibi… Bu pozisyonda boynunuz yere 45 derecelik bir açı yapabilir. Av köpeği metodunu gerçekleştirmek için şimdi de sağ elinizi öne doğru, yere paralel duracak biçimde uzatın. Sağ elinizi bu biçimde uzatırken sağ ayağınızı da yere paralel olacak biçimde kaldırarak arkaya doğru gerin. Bacağınız dizden kırılmamalıdır. Bacağınızı dizlerinizi kilitleyerek uzatmanız gerekir. Daha sonra bu hareketin aynısını sol el ve sol bacak ile tekrarlayın. Sağ el ve bacaktan sola geçerken yavaş hareket edin. Bu hareketi sağ ve sol el/bacak için 10 kez tekrarlayın. Her set 10 tekrar içerir. Art arda iki set yapabilirsiniz.
Kaynak: self / verywellfit