KOSGEB Türkiye Geneli kamu personeli alımı nasıl gerçekleşir 2022
KOSGEB Türkiye Geneli kamu personeli alımı nasıl gerçekleşir 2022, iş başvuruları bölümünde KOSGEB Türkiye Geneli kamu personeli alımı nasıl gerçekleşir ile ilgili bilgi aktaracağız. KOSGEB Türkiye Geneli kamu personeli alımı nasıl gerçekleşir ile merak edilen tüm detaylar yazımızda..
KOSGEB Türkiye Geneli kamu personeli alımı nasıl gerçekleşir
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adı altında faaliyet gösteren Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Türkiye genelinden kamu personeli alımı nasıl gerçekleştirir. Kobi uzman yardımcısı, bilişim personeli, büro personeli, VHKİ, şoför, hizmetli, güvenlik görevlisi gibi unvanlarda alımlar yapmaktadır. Adaylarda aranan şartlar ve başvuru süreçlerini siz değerli okurlarımız için araştırmaya koyulduk..
KOSGEB aracılığıyla kobi uzman yardımcısı unvanı alımları için adaylardan T.C. vatandaşı olması, 35 yaşını doldurmamış olması, askerlikle ilişiği bulunmaması, engeli bulunmaması, kesinleşmiş hapis cezasının bulunmaması, KPSS puanı minimum 70 olması, unvanın uzmanlığına göre iletişim fakültesi, hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, mühendislik yahut mimarlık fakültesi lisans mezunu olması gibi genel ve özel şartlar istenmektedir.
Bu şartları taşıyan adaylar kurumun resmi internet sitesi üzerinden başvurularını tamamlamaktadır. Kontenjanın 4 katı kadar aday sözlü sınava davet edilerek sözlü sınav sonrası alım süreci bitiyor.
KOSGEB aracılığıyla bilişim personeli unvanı alımları için adaylardan T.C. vatandaşı olması, askerlikle ilişiği olmaması, kesinleşmiş hapis cezası olmaması, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği bölümleri, mühendislik bölümlerinin herhangi birinden yahut fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri, istatistik, matematik yahut fizik lisans mezunu olması, minimum 3 yıllık mesleki tecrübeye sahip olması, güncel programlama dillerinin minimum ikisini bildiğini belgelemesi gibi genel ve özel şartlar istenmektedir.
Şartları taşıyan adaylar kurumun resmi internet sitesi üzerinden başvurularını tamamlamalarının sonrasında uygulamalı, yazılı yahut sözlü sınav sonrası atamalar yapılmaktadır.
KOSGEB aracılığıyla memur statüsündeki atamalar ise kadro gereksiniminin belirlenmesinin sonrasında sözlü sınav usulü yahut merkezi atama usulüyle atamalar yapılabilmektedir. Bu tür atamalarda KPSS puanı ve sıralaması öncelikli olmaktadır. Adaylardan başvuracakları unvana göre mezuniyet istenmektedir. Bunun bunun yanında bilgisayar sertifikası, sürücü belgesi gibi özel şartlar da istenebilmektedir.