Başvurular

İŞKUR Yeni 24 Şehir Personel Alımı Başvurusu (3 Bin TL Maaş) 2022

İŞKUR Yeni 24 Şehir Personel Alımı Başvurusu (3 Bin TL Maaş) 2022, iş başvuruları bölümünde İŞKUR Yeni 24 Şehir Personel Alımı Başvurusu (3 Bin TL Maaş) ile ilgili bilgi aktaracağız. İŞKUR Yeni 24 Şehir Personel Alımı Başvurusu (3 Bin TL Maaş) ile merak edilen tüm detaylar yazımızda..

İŞKUR Yeni 24 Şehir Personel Alımı Başvurusu (3 Bin TL Maaş)

Türkiye İş Kurumu yeni personel alımları için ilanlar paylaşımı yaptı. 24 şehir işçi alımı yapacak şehir listeleri sunuldu. Alımı yapılacak bireylere 3 bin TL maaş ödemesi yapılacak. Adaylar başvurularını kolay yapabilmesi için başvuru ekranı sayfa sonunda verilmiştir. En az ilkokul mezunu ve 50 üst yaş sınırı ila başvuru kabul edilmektedir.

24 Şehir Listesi

Samsun, Adana, Van, Osmaniye, Iğdır, Balıkesir, Edirne, Muş, Kütahya, Ağrı, Zonguldak, Mardin, Uşak, Balıkesir, Uşak, Ankara, Şanlıurfa, Malatya, Kırıkkale, Sivas, Batman, Kahramanmaraş, Siirt ve Adıyaman şehirleri alım yapacak.

Alımı Yapılacak Genel Meslekler

Bilgisayar işletmeni, müşteri hizmetleri görevlisi, aşçı yardımcısı ve bilgisayar ağ sistemleri personeli alımı yapılacak.

Türkiye İş Kurumu aracılığıyla sunulan mesleki eğitim kurslarından yararlanmak isteyen vatandaşlara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri/Hizmet Merkezlerinde görev yapan iş ve meslek danışmanları aracılığıyla danışmanlık hizmeti verilmekte ve mesleki eğitim kursların katılmak isteyen vatandaşlar kendilerine en uygun kurslara katılma olanağına sahip olmaktadır.

Meslekli Eğitim Kurslarında Karşılanabilecek Giderler

Mesleki eğitim kurslarına katılan vatandaşlara, kurslara fiilen katıldıkları gün üzerinden;

1. Sanayi sektöründeki mesleklerde tertip edilen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 70 TL zaruri gider ödemesi,

2. Geleneksel mesleklerde mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 45 TL zaruri gider ödemesi,

3. İstihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 35 TL zaruri gider ödemesi,

4. İşte Anne Projesi kapsamı içinde 0-15 yaş içinde çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan ve akabinde istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlara günlük 110 TL zaruri gider ödemesi,

5. Sanayi sektöründeki mesleklerde tertip edilen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği ödemesi,

6. Genel sağlık sigortası primi,

7. İş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz aracılığıyla mesleki eğitim kursu boyunca karşılanmaktadır.

Mesleki Eğitim Kursları Açıklamaları

Kursa katılabilmek için İŞKUR’a kayıt olmalısınız.

Bu kurs için tespit edilen Katılım Şartlarını taşıdığınızdan emin olunuz.

Program başlangıcı itibariyle SSK, BAĞ-KUR yahut Emekli Sandığı’na bağlı olarak çalışıyorsanız kursa katılamazsınız.

Kursa devam zorunludur. Lakin, Kurumun kabul edebileceği mazeretiniz olursa kurs zamanının 1/10’unu aşmamak üzere mazeret izni ve en fazla 5 günlük sağlık izni kullanabilirsiniz. Bu sürenin aşımı halinde, kursla ilişiğiniz kesilir.

Durumları kursu takibe uygun olmadığı için ilişiği kesilenler, devam ederken kursun iptal edilmesinden dolayı mezun olamayanlar ile hastalık hali, askerlik, tutukluluk, hamilelik/doğum, işe giriş ve kursa devamı engel olabilecek ikametgah değişikliği, doğal afetler, eğitim esnasındaki iş kazası nedenleri dışında mazeretsiz olarak kurstan ayrılan kursiyerler 24 ay geçmeden herhangi bir kurs yahut programdan yararlandırılmaz.

Devam ettiğiniz her bir kurs günü için istihdam garantili mesleki eğitim kurslarında 45 TL, istihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarında 35 TL, sanayi sektöründeki istihdam garantili mesleki eğitim kurslarında 70 TL, geleneksel meslekler kapsamı içinde tertip edilen mesleki eğitim kurslarında 45 TL ve hükümlüler için tertip edilen mesleki eğitim kurslarında 20 ve Uçak Bakım Teknisyenliği (Gövde Motor) mesleğinde tertip edilen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarında 75 TL hak edersiniz. Devam etmediğiniz günler için ödeme yapılmaz. Ödemeler açılacak banka hesabınıza aylık olarak yatırılır.

İşsizlik sigortasından yararlanmaktaysanız kursa katılmanız halinde işsizlik sigortası ödemeniz kesilmez. (Hak ettiğiniz kadar işsizlik ödeneğini ve kursa katıldığınız her gün için istihdam garantili mesleki eğitim kurslarında 45 TL, istihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarında 35 TL, sanayi sektöründeki istihdam garantili mesleki eğitim kurslarında 70 TL, geleneksel meslekler kapsamı içinde tertip edilen mesleki eğitim kurslarında 45 TL ve hükümlüler için tertip edilen mesleki eğitim kurslarında 20 TL almaya devam edersiniz.)
Kursa başlamadan önce kaideleri bildiğinize ve kurallara uyacağınıza dair “Taahhütname” imzalamanız gerekmektedir.

Doğru mesleği seçtiğinizden emin olunuz! Kursa katılmanız halinde; aynı meslekte hiçbir zaman, farklı meslekte ise 6 ay geçmeden hiçbir biçimde başka bir kursa katılamazsınız.

Kurslardan mezun olan bireyler aynı meslekte olmak kaydıyla İşbaşı Eğitim Programlarına devam edebilirler. Bu durumda, Kurs ve İşbaşı Eğitim (staj) Programlarının toplam süresi fiili olarak yüz altmış günü geçemez. İşsizlik Sigortasından yararlanmaktayken geçerli bir gerekçe sunmadan katıldığınız kursu bırakmanız halinde bu tarihten bu yana işsizlik ödeneğiniz kesilir.

İşsizlik Sigortasından yararlanmaktayken geçerli bir gerekçe sunmadan katıldığınız kursu bırakmanız halinde bu tarihten bu yana işsizlik ödeneğiniz kesilir.

Program süresi boyunca “iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası priminiz” İŞKUR aracılığıyla karşılanır.

Kurs sonunda yapılacak olan sınavlarda başarılı olmanız halinde MYK belgesi yahut MEB onaylı Kurs Bitirme Belgesi verilir.

İŞKUR MEK başvurusu için aşağıda bulunan sayfayı yeni sekmede açarak ara tuşuna basmanız gerekiyor.

https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=1

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu