Hamilelikte Soğuk Su İçmek Zararlı Mı?

Hamilelikte Soğuk Su İçmek Zararlı Mı?, sağlık bölümümüzde Hamilelikte Soğuk Su İçmek Zararlı Mı? ile alakalı bilgi aktaracağız.. Hamilelikte Soğuk Su İçmek Zararlı Mı? ile merak ettiğiniz tüm yanıtlar makalemizde
Hamilelikte Soğuk Su İçmek Zararlı Mı?
Hamilelikte soğuk su içmek zararlı mıdır? Sorusu yaz aylarında hamile kadınlar aracılığıyla çok fazla araştırılmaktadır. Yaz aylarındaki sıcak havalardan kaynaklı olarak anneler, soğuk su tüketmek istemektedir; ama hasta olma korkusu ve gebelik sürecini negatif yönden etkiler mi korkusundan dolayı temkinli yaklaşmaktadır. Hamilelikte soğuk su içmek bebeğe zarar verir diye bir şey söz konusu değildir. Aksine gebelik boyunca soğuk su tüketilebilir.
Hamilelikte soğuk su içmenin herhangi bir zararı söz konusu değildir. Bilindiği üzere bu sürede anne adaylarının sürekli olarak su tüketmesi tavsiye edilir. Soğuk suyun ise, erken doğuma neden olabileceği yahut bebeğin üşümesini sağlayacağı gibi toplumda bir gerçeğe dayanmayan bilgiler mevcuttur. Oysaki soğuk suyun tüketilmesi halinde, soğuk su mideye ineseye kadar vücut ısısı ile birlikte soğukluğunu kaybedecektir. Bundan dolayı de herhangi bir sakıncası yoktur. Elbette sürekli olarak soğuk su tüketmek her insana olduğu gibi, anne adayınında hastalığına sebep olabilir. Dikkat edilmesi gereken en önemli husus aşırıya kaçınılmamasıdır.
Yukarıda da dile getirdiğimiz üzere gebelik zamanında su tüketiminin çok fazla olması uzman kişiler aracılığıyla tavsiye edilir. Günde minimum 10 bardak yani 2 litre su tüketimi tavsiye edilmekle birlikte, bebek içinde bol su tüketiminin faydalı olduğunu aktarabiliriz. Peki hamilelikte su içmenin faydaları nelerdir?
Su tüketmek görüldüğü üzere bir çok fayda sağlar; ama musluk suyundan su içmemeye de özen gösterilmelidir. Nitekim içilse bile arıtılmalıdır. Aksi takdirde zararlı olacaktır ve bağırsaklarda enfeksiyon oluşumuna kadar bir çok olumsuz etkiyi gösterebilecektir. Bunlara rağmen musluk suyu tercih edilecek ise, suyun kaynatılarak içilmesi tavsiye edilir. Anne adayları için en sağlıklısı hazır sular ve arıtılmış sulardır.
Hamilelikte anne adaylarında en yaygın olan hastalıklardan olan su toplaması ve ayak şişmesi içinde su tüketimi tavsiye edilir. Eğer hamileliğin başından su tüketimine başlanır ise, bu poblemlerin görülme ihtimali de bi hayli azalacaktır. Ayakların şişme sorununu ortadan kaldırmak içinde, ayakların su içinde bekletilmesi tavsiye edilir. Suyun bu etapta ılık olması mühimdir ve bu işlemlerden sonra çıplak ayakla çimen üzerinde yürüyüş yapılması tavsiye edilir. Bu yöntemler en sağlıklı yöntemlerdir ve herhangi bir zararı yoktur.
Hamilelik zamanında içilen soğuk suyun bebeğin düşmesini, yer değiştirdiğini, bebekte gaz yaptığını iddiaa eden ve bu hurafelere inanan bir çok insan bulunmaktadır. Soğuk su tüketimi anneyi hasta eder ise bebeği de etkileyebilir (dolaylı yoldan da olsa). Bazı bireylerin bağışıklık sisteminin düşük olduğu herkesçe bilinir ve anne adayının bağışıklığı düşük ise, fazla soğuk su tüketimi anneyi hasta edeceği için, dikkatli olunması gereklidir.
Hamilelikte soğuk su zararlıdır yahut faydalıdır diye net bir açıklama uzman kişiler aracılığıyla yapılmamıştır. Yukarıda da dile getirdiğimiz gibi bağışıklık sistemi güçsüz olan kadınların, soğuk su ile duş alması halinde, hasta olma ihtimalleride yüksek olacaktır. Zira, gebelik zamanında anne adaylarının bağışıklığı düşmektedir. Bundan dolayı de soğuk su yerine ılık suda duş almak en sağlıklısı olacaktır.
Hamilelikte soğuk su tüketimi gibi, dondurma tüketimi de zararlı değildir. Hamilelikte dondurma yemek aşırıya kaçılmadığı sürece normaldir ve bu etapta önemle üstünde durulması gereken önemli bir husus bulunmaktadır. Bu husus ise, dondurmanın sütünün mikrop barındırmamasıdır.
Soğuk kola yahut maden suyu da yine aynı biçimde tüketilebilir. Bunların tüketiminde de belli bir miktarın aşılmadığından emin olunması gerekiyor. Hamilelikte D vitaminin yararları ve zararları gibi soğuk su tüketimi ile ilgili da anne adayları internet üzerinden incelemelerinı detaylı bir biçimde yaparlar. Bu hususta her insanın dediği dikkate alınmalı ve toplumda bilinen bir çok gerçeğin aslını yansıtmadığı unutulmamalıdır. Bu etapta bir doktor ile görüşmek her açıdan en sağlıklı olanı olacaktır.