Sağlık

Hamilelikte Kasık Ağrısı Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Hamilelikte Kasık Ağrısı Neden Olur ve Nasıl Geçer?, sağlık bölümümüzde Hamilelikte Kasık Ağrısı Neden Olur ve Nasıl Geçer? ile alakalı bilgi aktaracağız.. Hamilelikte Kasık Ağrısı Neden Olur ve Nasıl Geçer? ile merak ettiğiniz tüm yanıtlar makalemizde

Hamilelikte Kasık Ağrısı Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Bazı kadınlar gebelikte pelvik bölgede ağrı yaşarlar. Bu ağrı çoğunlukla simfizis pubis disözelliği adı verilen durumdan kaynaklanır fakat başka nedenlerden ve hatta bi hayli ciddi nedenlerden ötürü de hamilelikte kasık ağrıları olabilir.

Biz bu makalemizde hamilelikte kasık ağrısı neden olmaktadır ile ilgili detaylı bilgiler aktaracağız. Gebelikte kasık ağrısı oluşmasına neden olan ve yaygın olan durumlardan ve olası hastalıklardan söz edeceğiz. Aynı zamanda hamilelikte kasık ağrısı nasıl geçer sorusuna da yazımızın sonunda yer aktaracağız.

Simfizis pubis disözelliği değişen hormon düzeylerinden kaynaklanır. Hamilelik boyunca östrojen, progesteron ve relaksin düzeyleri artar. Hamilelikte kasık ağrısı nedenleri içinde yaygın olanlerdendir.

Relaksin hormonu anne karnında bebeğin büyümesi için gerekli yeri açar. Bu hormon, büyüyen bebeğe yer açmak için annenin kaslarını, eklemlerini ve bağlarını gevşetir. İşte bu gevşemeden ötürü pelvik bölgedeki baskı artar ve ağrı hissedilebilir.

Bu ağrı, ön taraftaki kasık kemiğinin üzerinde, sırtın bir yahut her iki tarafında ve vajina ve anüs içindeki bölgede hissedilebilir. Bu ağrı yürürken, merdiven çıkarken ve bacaklarınızı birbirinden ayırdığınız zaman artabilir.

Hamilelikte pelvik ağrının en yaygın olan ve tehlikesiz nedenlerinden biri bebeğin büyüyerek annenin organlarına baskı yapmasıdır. Bebek büyürken içinizde kendine yer açar ve bu da tüm iç organların ve bedeninizin bu değişimden etkilenmesine neden olmaktadır. Bu durum normaldir ve endişelenmenizi gerektirmez.

Hamilelikte kabızlık yaygın olan bir sorundur. Hormonal değişimlerle birlikte anne adayının bağırsak hareketlerinde de değişmeler olabilir. Buna ek olarak hamilelik boyunca takviye olarak verilen demir hapları da bağırsak hareketlerini yavaşlatarak kabızlığa sebep olabilir. Hamilelikte kasık ağrısı neden olmaktadır sorusunda en önemli yanıtlardan birisi de kabızlıktır.

Hamilelikte kabızlık sorunu ile baş etmek için bol su için ve hafif egzersizler yapın. Ayrıca lifli gıdalardan zengin bir diyetle beslenin. Bunlara rağmen kabızlık sorununuz iyileşmiyorsa doktorunuza danışın.

Hamile kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu sık görülür. İdrar yolu enfeksiyonunun esas belirtileri, sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma ve ağrı ile idrardan kan gelmesidir. Bunun yanında idrar yolu enfeksiyonunda karın ağrısı görülmesi de olabilecekdür.

İdrar yolu enfeksiyonu antibiyotiklerle kolay tedavi edilebilen bir sorundur. Lakin bu enfeksiyon ilerler ve böbrekleri etkilerse daha ciddi komplikasyonlara yol açabileceği için hamilelikte endişe verici olabilir. Eğer idrar yolu enfeksiyonu belirtileriniz olduğunu kafanızı yoruyorsanız mutlaka doktorunuza danışın ve idrar tahlili yaptırın. Böylelikle erkenden teşhis alabilir ve tedavi olabilirsiniz.

Hamilelikte kasık ağrısı neden olmaktadır sorusunun yanıtlarından birisi de yumurtalık kistleridir. Yumurtalık kistleri hamilelik zamanında yaygın olan sağlık poblemlerindan biridir. Regl görmeseniz dahi regl zamanındaki gibi bu kistlerin oluşması olabilecekdür. Hamile değilken bir araya gelen yumurtalık kistleri gibi bu kistler de zararsızdır.

Bu kistler hamilelik esnasında büyüyebilirler ve rahmin genişlemesinden ötürü yaptığı baskıdan etkilenebilirler. Bu baskı yumurtalık kistlerinin ağrımasına neden olmaktadır. Bu kistler zararsızdır fakat patlayabilirler ve bu durumda rahatsız edici sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle hamilelik boyunca doktor kontrolünde olmanız olası risklere erken müdahale edilmesini sağlayabilir.

Bu kistler patladığı zaman yoğun ve keskin bir ağrı görülmektedir. Ayrıca mide bulantısı ve kusma gibi belirtiler de görülebilir. Hamilelik boyunca bu tür belirtiler yaşarsanız mutlaka doktorunuza başvurun.

Diastasis recti, karın kasları üzerinde çok fazla baskı olduğunda yaşanan bir durumdur. Bu hastalıkta karın duvarının rektus kasları içinde anormal derecede açıklık ve ayrılma meydana gelir. Hamilelik boyunca, rahminizin büyümesi ile birlikte, karın kaslarınız ve bağ dokularınız genişler. Bu genişleme diastasis recti oluşmasına sebep olabilir.

Bu kasların ayrılması hamilelikte bi hayli yaygın olan durumlardan biridir. Doktorunuz tedavi olarak doğumdan sonra egzersiz verebilir. Ayrılma çok ciddi ise ameliyat da gerekebilir.

Braxton Hicks kasılmaları hamileliğin son aylarında meydana gelir. Bu kasılmalar rahmin gevşemesi manasına gelmektedir ve bir nevi doğuma hazırlık niteliğindedir. Bu sancılar çok daha erken zamanda gebeliğin 6. haftasında başlayabilir fakat genelde hamileliğin son dönemlerine (2. yahut 3. trimester) doğru fark edilirler.

Braxton Hicks kasılmaları dehidrasyon durumunda yani susuz kaldığınızda da ortaya çıkabilir. Bu kasılmalar kendi kendilerine geçerler fakat birkaç saat boyunca durmaksızın kasılmalar yaşıyorsanız ve bu kasılmalar 3-4 saat içinde geçmiyorsa doktorunuza başvurun.

Hamilelikte görülen kasık ağrısı çoğunlukla basit nedenlerden kaynaklanır ve ciddi hastalıklardan kaynaklanan kasık ağrısı nadirdir. Basit nedenlerden kaynaklanan kasık ağrılarını aşağıdaki metotlarla tedavi edebilirsiniz: Hamilelikte kasık ağrısı nasıl geçer sorusu için aşağıdaki cevabı verebiliriz:

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu