Deniz Kestanesi Nedir?

Deniz Kestanesi Nedir?, güncel bilgiler bölümümüzde Deniz Kestanesi Nedir? başlığı altında detaylı bilgiler vermek istedik. Deniz Kestanesi Nedir? haberimizin detayları..
Deniz Kestanesi Nedir?

Denizlerin yeri geldiğinde en tehlikeli canlılarından olan deniz kestanesi özellikle yaz dönemlerinde tatile çıkanlar için büyük hastalık yaratabilmektedir. Görüntüsünün kirpiyi andırması yüzünden kimi yerlerde deniz kirpisi olarak da anıldığı olmaktadır.
Deniz Kestanesi Nasıl Bir Canlıdır?
Deniz kestanesi nedir sorusuna verilecek yanıt dikenli bir deniz canlısı olarak yanıtlanabilecektir. Küre şeklinde olan bu canlı, denizlerde ve okyanuslarda bulunmakta, arada bir kıyaya yakın bölgelerde de görülmektedir. Omurgasızlar sınıfında bulunan deniz kestanesi yapısı itibariyle damar ve sinir sisteminden bir araya gelmektedir. Yumurtlayarak çoğalma detaylarına sahiptirler ve embriyon gelişiminde hiçbir dış etkiye ihtiyaç duymadan yaşayabilmektedirler.
Deniz kestanelerinin en fazla severek tükettikleri besin yosundur. Bunun bunun yanında diğer ot veya otumsu gıdalarla de beslenmektedirler. Deniz kestanesi son derece barışçıl bir canlıyken, kendisini tehlikeli hale getiren üzerinde bulunan dikenlerdir. Tüm yüzeyi dikenlerle kaplıdır ve ortalama diken uzunluğu 1 – 2 santimetre içindedır. Deniz kestanesi yer değiştireceği veya etrafındaki gıdaları yakalamak istediğinde dikenlerinden yararlanmaktadır.
Deniz kestanesi özellikleri içinde kendi kendini tedavi etme yöntemi gelmektedir. Kabuğunda oluşacak herhangi bir zararı enerjisi ve organik zenginliği ile iyileştirebilmektedir. Yine eksilmiş bir uzvunu da kendi başına tamamlayabilmektedir. Deniz kestanelerinin rengi ise genelde siyah ve mor olmakla birlikte yeşil olarak da görülebilmektedir.
Deniz Kestanesi Batması Tedavisi Nasıl Olur?
Deniz kestaneleri genelde siyah renkte oldukları için denize girenler aracılığıyla pek fark edilmemekte ve deniz kestanesi batması neticesinde çeşitli sağlık poblemleri görülebilmektedir. Deniz kestanesi iğnesinin batması halinde ise ilk olarak su içinde iğnenin battığı yere dokunmamak gerekmektedir. Kıyaya çıkıldıktan sonra ilk olarak iğnenin çıkarılması gerekmektedir. Lakin iğneleri toksit maddeler içereceği için iğnenin battığı kısıma kuvvet uygulanmamalı veya emerek iğnenin çıkarılmasına çalışılmamalıdır. En kaliteli deniz kestanesi iğne çıkarma yöntemi cımbız veya maşa gibi aletler kullanılarak olmaktadır. İğnenin ucundan tutarak yavaş bir biçimde iğne çıkarılmalı ve ardından yaraya mikrop temseyirci sürülerek bandaj uygulaması yapılmalıdır. Eğer iğne içeride kırılmış ve cımbız ile çıkmıyorsa, bu durumda da mutlaka doktora gidilmesi gerekmektedir.