Bilgi Arşivi

Buji Kablosu Arızası Nasıl Anlaşılır?

Buji Kablosu Arızası Nasıl Anlaşılır?, bilgi arşivimizde Buji Kablosu Arızası Nasıl Anlaşılır? konusunu ele aldık. Buji Kablosu Arızası Nasıl Anlaşılır? ile araştırılan tüm yanıtlar makalemizde..

Buji Kablosu Arızası Nasıl Anlaşılır?

Buji Kablosu Arızası Nasıl Anlaşılır?, Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yeni nesil araçlarda artık buji kabloları yer almıyor. Eskiden sorun durumuna gelen buji kabloları yerine artık goğrudan bujilerin üstüne yerleştirilen bobinler aracılığıyla artık bu sorun tarih oldu. Lakin tabiki ülkemizde ve dünya çapında hala milyonlarca araçta bujilere gitmesi gereken elektirik akımını kablolar aracılığıyla bujilere iletmektedir. Bu kablolarda oluşabilecek sorun yahut sorunlar bujilere gidecek akımı sekteye uğratacaktır. Bu durumda buji ateşlemeyecek pistonlarda güç üretilemeyecektir. Bu nedenle bu arızanın tespiti noktasında belirtilerini bilmek ve anlamak sürücüler için mühimdir.

Bugünki makalemiz de buji kablosu arızası nasıl anlaşılır madde madde söz edeceğiz. Buji kablosu arıza belirtileriyle alakalı aşağıdaki makalemizde başlıklar halinde okuyup istifade edebilirsiniz.

Buji Kablosu Arızası Nasıl Anlaşılır?

Buji Kablolarında bir arıza olup olmadığını, aracınızın çalışmasında ve ateşleme sisteminde bir araya gelen tepkimelerden görebilirsiniz. Bu belirtileri ve arızanın net olarak neyden kaynaklandığına dair servis yahut ustanızın alakalı alet ve gereçlerle kontrollerini yapması neticesinde netleşir ve onarımına sonrasında başlanır. Aşağıda buji kablosu arıza belirtileri tespit edildiğinde kontrol edilmeden hemen yedek parçayla değiştirilmemelidir. Tam olarak emin olunduktan sonra bunun değişimi yapılmalıdır, aksi durumda boşa masraf yapmış olursunuz ve arızanız devam eder.

Buji Kablosu Arıza Belirtileri;

  1. Aracınız her zamankinden daha sarsıntılı olarak çalışır
  2. Rolanti stabil durumdan daha farklı ve değişken olur. Bazı zamanlar olması gerekenden daha düşük devirlerde rolantide çalıştığı gözlemlenebilir
  3. Ani gaza basmanız durumunda gaz yememe ve tekleme gibi sorunlar oluşabilir
  4. Aracınız hızlanırken araçta sarsıntı, titreme ve gaz yememe gibi problemlerle karşı karşıya kalabilirsiniz
  5. Yine bir diğer gaz yememe sorunu yüksek devirlerde baş gösterebilir.
  6. Hava filtresi ve Egzozdan patlama Şeklinde Çiğ Yakıt Atımı Görülebilir.
  7. Aracınızın performansında negatif yönde etki eder ve hızlanma gücünde azalma görülür
  8. Aracınızın yakıt sarfiyatında normalden daha fazla artış olur
  9. Eğer birden fazla kabloda problem oluşmuşsa aracınız stop eder, rolantide çalışmakta zorlanabilir
  10. Motorda oluşacak sarsıntı açık bir biçimde gözle görülebilir hale gelir, araç içinde ve aracınız rolanti konumundayken şiddetli biçimde sarsıntılar oluşabilir.

Saymış olduğumuz bu buji kablosu arıza belirtileri aracınızda mevcutsa ilk kez omh ölçümü ile direnç ve genel durumu ile ilgili bilgi einilip sonrasında değişmesi gereken kablo tespiti yapılır.

Bazı yerlerde bununla uğraşmaktansa yada alakalı tespit edecek ekipmanlar yer almıyorsa genelde tüm parçaları değiştirirler. Lakin böyle bir durumda maliyetinin fazla olmaması nedeni ile normal sayılabilecek parça değişimi olarak kabul edilebilebilir.

Kablo Değişim Periyodu Nedir

Mevsim değişikliklerinde özellikle de kış aylarına gireceğimiz zaman aracınızda sorun yaşamamak adına ve rolantide stabilize bir biçimde çalışması için buji kablolarının bakımıda eksiksiz olarak yapılmalıdır. Periyodik bakımlarda aracınızın buji kablolarını kontrol ettirmeniz yada bujiler değiştiğinde kablolarında değiştirilmesi tavsiye edilir. Böylelikle ateşleme sistemi sorunsuz çalışacaktır.

Bize Sorun!

Hareket Halindeyken, Sürücü Bayılırsa Ne Yaparsın?

Videoyu sonuna kadar izlemenizi tavsiye ediyoruz. Hızla ilerlerken, sürücü bir anda bayılırsa ve siz aracın içindeyseniz, ne yapardınız? Umarız böyle bir anı yaşamazsınız ama yine de bilmekte yarar var. Güvenli sürüşleriniz olsun. 🙂

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu