Başvurular

AKDT Yüksek Kurumu 15 kamu personeli alımı başvurusu 17 ile 21 Mayıs 2022

AKDT Yüksek Kurumu 15 kamu personeli alımı başvurusu 17 ile 21 Mayıs 2022, iş başvuruları bölümünde AKDT Yüksek Kurumu 15 kamu personeli alımı başvurusu 17 ile 21 Mayıs ile ilgili bilgi aktaracağız. AKDT Yüksek Kurumu 15 kamu personeli alımı başvurusu 17 ile 21 Mayıs ile merak edilen tüm detaylar yazımızda..

AKDT Yüksek Kurumu 15 kamu personeli alımı başvurusu 17 ile 21 Mayıs

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu 15 kamu personeli alımı başvuru süreci başlıyor. Başvurusu 17 Mayıs ile 21 Mayıs tarihleri içinde alınacak. 15 kişilik alım kılavuzu sayfa sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı haberinin içindedir.

Bilişim personeli, tashihçi, dizgi operatörü, büro personeli, programcı, arkeolog, müze araştırmacısı, restoratör, arşiv uzmanı, mürtecim-tercüman, diğer teknik hizmetler, kütüphaneci, teknisyen, tekniker, hizmetli, güvenlik görevlisi gibi unvanlarda alımlar yapmaktadır.

Kurum adı altında alınacak tüm unvanlar için adaylardan genel şart olarak T.C. vatandaşı olması, 35 yaşını doldurmamış olması, kamudan mahrumiyeti bulunmaması, kesinleşmiş hapis cezasının bulunmaması gibi genel şartlar istenmektedir. Bunların yanında alınacak olan unvanlara ilişkin özel şartlar istenmektedir.

Tashihçi unvanı için herhangi bir lisans mezunu olması ve Arapça, İngilizce, Fransızca, Rusça gibi dillerde minimum 1 yıl mesleki tecrübesinin bulunması, dizgi operatörü unvanı için matbaa, basım ve yayım önlisans bölümlerinden mezun olması, büro personeli unvanı için herhangi bir lisans mezunu olması, programcı unvanı için bilgisayar programcılığı yahut alakalı lisans mezunu olması ve YDS puanı minimum D düzeyinde olması, arkeolog unvanı için arkeoloji ve alakalı lisans mezunu olması, müze araştırmacısı unvanı için sanat tarihi ve alakalı lisans bölümlerden mezun olması gibi özel öğrenim şartları istenmektedir.

Tüm unvanlar için kurum aracılığıyla başvurular kurumun resmi internet sitesine istenen belgelerin taranması yöntemiyle alınmaktadır. Daha sonra ise bazı unvanlarda sözlü sınav yapılmaksızın KPSS sıralamasına göre doğrudan alım, bazı unvanlara göre mesleki uygulama sınavı, bazı unvanlar için ise yazılı ve/yahut sözlü sınav yapılarak alımlar tamamlanır. Misal verilecek olursa arkeolog ve müze araştırmacısı unvanları için KPSS sıralamasına göre direk alım yapılmaktadır. restoratör unvanı için ise mesleki uygulama sınavı yapılmaktadır. Bilişim personeli unvanındaki alımlar için yazılı ve sözlü sınav birlikte uygulanabilmektedir.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu aracılığıyla ÖSYM aracılığıyla KPSS puan ve sıralaması yöntemiyle merkezi atama usulünde memur statüsünde alımlar yapılmaktadır. Ayrıca Kurum aracılığıyla yine ÖSYM aracılığıyla EKPSS puan ve sıralamasına göre engelli memur alımı ve 2828 sayılı SHÇEK kapsamı içinde personel atamaları da yapılmaktadır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu