AdSense TBM Yükseltme 2024 Taktikleri

tarafından
12
AdSense TBM Yükseltme 2024 Taktikleri

AdSense TBM Yükseltme 2024 Taktikleri, blog bölümümüzde AdSense TBM Yükseltme 2024 Taktikleri ile ilgili bilgi topladık.

AdSense TBM Yükseltme 2024 Taktikleri

  • TBM Yükseltme Olayı Nedir?
  • TBM Neden Artar & Düşer?
  • TBM Nasıl Yükseltilir Arttırılır?

Herkese Merhabalar, bu makalemizde adsense tbm arttırma 2024, adsense tbm yükseltme 2024 gibi başlıklara değiniyoruz.

TBM Yükseltme Olayı Nedir?

Her webmaster kendine göre TBM kavramını az çok bilir. Lakin çoğu webmaster TBM’nin asıl mantığını bilmiyor. Bu mantığı size fazla uzatmadan özet olarak aşağıdaki paragrafda anlatmaya çalıştım. TBM yükseltme mantığını umarım anlarsınız. Ben bir reklamveren olmadığım için yahut bir AdWords uzmanı olmadığım için bu işin en ince detayına kadar balakalı olmam olabilecek değil.

Tıklama Başına Maliyet’in mantığı şu biçimdedir; Google AdWords’ta hepimizin bildiği üzere reklamverenler mevcut. Örnek olarak 5 reklamveren drone ürünü üzerine reklam vermek istiyor. Bu reklamverenlerden ilki TBM başına 50 krş. verdiği varsayalım. Diğer 4 reklamverende 50 krş. un üzerine çıkamayacak biçimde bütçesi varsa bu reklamların tıklama başına maliyeti 50 krş. olacaktır. Eğer diğer reklamverenler 50 krş. un üzerinde bir ücret vaad ediyorsa bu sefer TBM yükselecektir. Mantık az çok bu biçimde işlemektedir.

TBM Neden Artar & Düşer?

Bu sorunun birden fazla cevabı mevcuttur. Lakin en mantıklı ve açıklayıcı cevabı şudur; her reklamveren yılbaşında vereceği reklamlar için kendine bir bütçe ayırır. Bu bütçeyi yılsonuna kadar bitirmeleri gerekir. Yılın ilk çeyreğinde TBM’ler bi hayli düşük olur. Bunun nedeni bütçenin yılsonuna kadar dayanmasıdır. Yılın son ayları TBM’de bi hayli artış olur. Bunun nedeni de reklamverenlerin elinde kalan fazla bütçelerden kurtulmak istemesidir.

Uzun lafın kısası TBM’ler yılbaşında düşük, yılsonunda ise yüksek olur. Bunun nedenini üstteki paragrafdan örneklendirme ile siz değerli okurlarımıza anlatmaya çalıştım. TBM yükseltme yahut arttırmanın en büyük rolcüsü reklamverenlerdir. Biz webmasterlar TBM’nin artması için büyük rol oynamayız. Lakin AdSense yönetim panelinden yapacağımız birkaç değişikle TBM oranlarını en düşük %20 oranında yükseltebiliriz.

TBM Nasıl Yükseltilir Arttırılır?

Yazımın başında dediğim gibi bu taktiği anlamanız ne kadar basitse uygulamanızda o kadar basit olacaktır. TBM arttırmak yahut TBM yükseltmek için yazımı okumaya devam edin.

Öncelikle buraya tıklayarak AdSense hesabınıza giriş yapın. Menü bölümünde bulunan ‘Engelleme Kontrolleri’ kısmına tıklayın. Altbaşlık olan ‘Tüm Siteler’ bölümüne tıklayın. Oradan bazı reklamveren URL’lerini engellemeniz gerekmektedir. O URL’ler şunlardan oluşmaktadır;

  • facebook.com
  • facebook.co.uk
  • google.com
  • google.com.tr

Bu 4 URL’yi engellediğiniz taktirde TBM oranlarınızda gözle görülebilir bir artış olduğunu hissedeceksiniz. TBM yükseltme taktiği bu kadardı. Elbette TBM arttırmanın bir çok yöntemi olabilir fakat en işe yarayan yöntem URL engellemektir.